Kopsavilkums- Produktu un izstrādājumu uzglabāšana PB3
Apjoms stundās: 80
Mācību priekšmeta mērķis: Sekmēt izglītojamo spējas ievērot pārtikas produktu/izejvielu, starpproduktu un gatavo ēdienu un konditorejas izstrādājumu uzglabāšanas pamatprasības ēdināšanas uzņēmumā.
Mācību priekšmeta uzdevumi: Attīstīt izglītojamo prasmes:
1. Ievērot pārtikas produktu/izejvielu uzglabāšanas režīmus.
2.Ievērot pārtikas produktu/izejvielu, starpproduktu un gatavo ēdienu racionālus aprites nosacījumus.
3. Sagatavot atbilstošus iepakojumus un materiālus starpproduktu un gatavo izstrādājumu uzglabāšanai.
4. Iepakot uzglabāšanai speciālajos iepakojumos un vakuumā starpproduktus un gatavos izstrādājumus.
5. Marķēt sagatavotos starpproduktus un ēdienus pēc noteiktām prasībām un rādītājiem tālākai uzglabāšanai.
6. Sasaldēt un saldēt starpproduktus un gatavos izstrādājumus.
7.Nodrošināt starpproduktu un gatavo izstrādājumu uzglabāšanas režīmus un termiņus, kontrolējot to kvalitāti uzglabāšanas laikā.
Tēmas:
1.1 |
Pārtikas produkti/izejvielas.(3%) |
1.2. |
Pārtikas produktu/izejvielu kvalitātes noteikšanas metodes.(5%) |
1.3. |
Noliktavas pārtikas produktu/izejvielu uzglabāšanai ēdināšanas uzņēmumos.(2%) |
2.1. |
Pārtikas aprite. (15%) |
2.2. |
Pārtikas produktu/ izejvielu kvalitāti ietekmējošie apstākļi.(3%) |
3.1. |
Iepakojuma materiāli. (2%) |
4.1. |
Produktu un gatavo izstrādājumu iepakošana.(10%) |
5.1. |
Marķēšana.(10% ) |
6.1. |
Ātri sasaldētu pārtikas produktu aprite.(30%) |
7.1. |
Starpproduktu, gatavo produktu uzglabāšana.(20%) |
|
Noslēguma pārbaudes darbs |
Vērtējums:
10 baļļu sistēma
Nepieciešamie
resursi, lai sasniegtu vēlamo rezultātu: pierakstu burtnīca, rakstāmais, dators, IT tehnoloģijas
Mācību grāmatas:
A.Blija "Pārtikas un uztura kvalitāte un drošums", LU 2007
L.Dukaļska "Pārtikas produktu iepakošanas tehnoloģija"LLU, 2003
Ēdināšanas uzņēmuma vadītāja rokasgrāmata Jelgava, LLU, 2017
Labas higiēnas prakses un paškontroles vadlīnijas atklāta un slēgta tipa ēdināšanas uzņēmumiem.
Rokasgrāmata pavāriem-Jelgava, LLU 2000
Darba organizācija ēdināšanas uzņēmumos. ESF, 2011